debuginfo

culture en-US
menu

Centre Plan for Waubach

Waubach (Landgraaf, Netherlands), Fase 1: 2015 (May)

Nophadrain Extensive Green Roof System

Design:

MH1 Architecten


Client:

Heem Wonen

Gemeente Landgraaf


Contractor:

Jongen BV


Realization:

Hoveniersbedrijf Queisen


Type of utility roof system:

Nophadrain Intensive and Extensive Green Roof System in combination with walkable pavement (inverted roof construction).


Surface:

1800 m²


Products:

ND 4+1lt Drainage System

ND DGS-E Substrate Extensive

ND DGS-I Substraat Intensive

ND Sedum Cuttings

ND RS-30 Inspection Chambers

Next
Previous

Next
Previous

In the first phase of the Waubach Centre Plan, 3,139 m² of retail space has been created in the centre of Ubach over Worms (part of the Dutch municipality of Landgraaf), topped by 27 rental apartments. The apartments provide access to a large shared roof garden. An underground parking garage is being constructed for residents and visiting shoppers.

The roof garden: a place to relax or chat with the neighbours
At the rear of the building, the apartments look out onto an attractively designed roof garden that has been created using the Nophadrain Extensive/Intensive Green Roof System (combined with pedestrian paving). The garden is a nice place for residents to unwind or chat with their neighbours, while being in the very centre of town. This makes optimal use of space and is a good example of stacked use of space.  

Share this project on
Share this project on Facebook Share this project on Twitter Share this project on LinkedIn Share this project on e-mail